mitt afrika logga
  • Safari närmare naturen
  • Oförglömliga upplevelser
  • Ekoturism ger djuren värde

KENYA – NATIONALPARKER OCH ENSKILDA RESERVAT

ELEFANTHANNE I AMBOSELI NATIONALPARK

NÄRA TOLV PROCENT av Kenyas yta är avsatt för naturvård. Landet är endast något större än Sverige. Här finns några av världens mest kända områden för afrikanskt högvilt: Masai Mara, Amboseli, Tsavo och Samburu. Skyddade områden finns i form av nationalparker, regionala reservat och enskilda reservat. De senare har utökats betydligt på senare år, och fungerar ofta minst lika bra som de traditionella nationalparkerna. Läs mer om natur i Kenya här!

ENSKILDA RESERVAT finns främst vid Masai Mara, Amboseli och på Laikipiaplatån. Flera av re- servaten på Laikipiaplatån har stängsel helt eller delvis, på grund av omgivande jordbruks- mark, och några av dem utgör effektiva skydd för kenyas få kvarvarande noshörningar.

HÄR FINNS mer utförlig information om några reservat i Kenya – klicka på namnet: Amboseli, Lake Nakuru, Lewa Downs, Masai Mara, Mount Kenya, Nairobi, Ol Pejeta, Samburu, Shaba och Tsavo.

Den statliga myndighet i Kenya som ansvarar för nationalparkerna och deras skötsel heter Kenya Wildlife Service, KWS (extern länk).

PÅ KARTAN nedan har vi markerat nationalparker och reservat i Kenya. Klicka på bilderna vid respektive markör för att komma vidare till information om reservatet. (Under uppbyggnad)

[mappress mapid=”5″]