mitt afrika logga
  • Safari närmare naturen
  • Oförglömliga upplevelser
  • Ekoturism ger djuren värde

KENYA


Kenya är det klassiska safarilandet. Här finns några av Östafrikas absolut bästa safaridesti- nationer, med Masai Mara, Amboseli, Samburu och Lake Nakuru. Vid Indiska Oceanen finns sol, bad och intressant swahilikultur på Lamu och vid Diani Beach.

Vi erbjuder dels klassisk safari med bekväma safaritält i utsökta camper mitt i naturen, men med all service. Se resorna De fem stora som går till Amboseli, Laikipiaplatån och Masai Mara, massajsafari till Amboseli och Masai Mara, Mara & Amboseli där ni bor i fina Tortilis Camp med italienskt kök, liten pool och utsikt över Kilimanjaro i Amboseli, Mara & Nakuru som går till Masai Mara och Lake Nakuru nationalpark med flamingos, noshörningar och där man ofta ser leopard. Ytterligare ett alternativ är Masai Mara och Samburu.

FINA LODGER I Kenya finns många fina lodger i många olika reservat. Kontakta oss om du har några specifika önskemål!

NYHET! Vi erbjuder nu två synnerligen prisvärda, enklare campingsafaris till Masai Mara 3 nätter, samt till Amboseli och Masai Mara 6 nätter, med bil och inrikesflyg.

Våra resor i Kenya går främst till de nya, privata reservat som tillskapats invid de stora parkerna, och där din resa mycket aktivt bidrar till både naturvård och utveckling. Läs mer om ekoturism i Kenya här.