mitt afrika logga
  • Safari närmare naturen
  • Oförglömliga upplevelser
  • Ekoturism ger djuren värde

ZAMBIA MED LUANGWA OCH SAMBESI

SAFARI I ZAMBIA ÄR EN RESA IN I DEN OSTÖRDA VILDMARKEN

LUANGWAFLODEN i östra Zambia är livsnerven för en del av Afrikas vildmark som få känner till. Här finns två nationalparker, Södra respektive Norra Luangwa, med en oerhört rik mångfald av djur, inte minst rovdjur. Chansen att se vildhund, leopard och lejon är god. Detta är platsen för den som vill uppleva Afrikas natur på riktigt nära håll.

ANDRA spännande destinationer är Sambesifloden med nationalparken Lower Zambezi och naturligtvis de magiska Victoriafallen. Förslag på resor finner du nedan. Det går givetvis bra att lägga till eller dra ifrån dagar.

FÖRSLAG PÅ RESOR TILL ZAMBIA

SÖDRA LUANGWA – safari 7 dagar / 6 nätter i en av zambias främsta nationalparker. Se elefanter och flodhäster, krokodiler och de stora katterna. Res under den gröna perioden med rikt djur- och fågelliv, eller under torrperioden då det är än lättare att se djuren. De camper ni bor i är helt naturnära och ligger invid floden. LÄS MER!

LUANGWA OCH SAMBESI – safari 9 dagar / 8 nätter till floderna Luangwa och Sambesi. Detta blir en stor safari som först tar er till Södra Luangwa med dess rikedom på savannens djur, och sedan till Lower Zambezi nationalpark med elefanter, flodhäs- tar, bufflar och ett rikt fågelliv. Upplev afrikas fascinerande flodlandskap. LÄS MER!

LUANGWA MED VICTORIAFALLEN – safari 12 dagar / 11 nätter till Chaminuka, Södra Luangwa och Victoriafallen. Ni gör först en rejäl safari in i den djurrika luangwadalen, där ni också besöker nsefusektorn. Ni fortsätter sedan till Victoriafallen där ni bor i tre nätter. Ni kan fiska tigerfisk i Sambesi. Med flygresa tar denna safari totalt 14 dagar. LÄS MER!

LUANGWA BUSCHCAMP Ni tillbringar 7 dagar / 6 nätter på safari, varav 3 dagar på vandring i vildmarken. Ni övernattar under vandringen två nätter i “bush camp” som ger en extra dimen- sion i er vildmarksupplevelse. Detta är en mycket naturnära safari, och den kan genomföras från mitten av maj till slutet av oktober. LÄS MER!

VICTORIAFALLEN – safari 3 dagar / 2 nätter som tillägg till Sydafrika, Namibia eller Botswana. Ni ser de mäktiga, 111 m höga fallen. Här finns också en nationalpark och ett enastå- ende djur- och fågelliv. Ni kan fiska den mäktiga tigerfisken i Sambesi och bor på en synnerligen trevlig lodge några kilo- meter från själva fallen. LÄS MER!

KOMBINERA MED MALAWI Lägg till sol, bad och snorkling vid Pumulani lodge vid Malawisjön!

För aktuella priser och förfrågningar – kontakta oss!