Mitt Afrika

Om oss

Mitt Afrika resor & konsult AB upphörde den 31/1 2024. Mitt Afrika är nu ett privat resesällskap för tidigare kunder och vänner samt ett allmänt forum kring safari. Vi utbyter råd och tips om de bästa och mest prisvärda destinationerna till Afrikas natur.

Du som bokat resor fram till den 31/1 2024 kan vara lugn; alla bokningar som gjorts inom ramen för företaget kommer att genomföras som vanligt.

Om du har frågor, eller vill ha tips kring safari – kontakta oss gärna.

Vad säger våra resenärer?

“Resan var fantastisk. Ditt upplägg fungerade perfekt. Alla detaljer passade in. Alla människor vi mötte var öppna, härliga och gjorde oss glada och var proffessionella. Världsklass.”

Nils och Diana Ringborg med barn, Norrköping, reste till Kenya och Lamu

”Varmt tack än en gång för en fantastisk resa, ett spirituellt ressällskap och en briljant reseledning!”

Göran Thorstenson, Saltsjö-Boo

” Vi hade en fantastisk safarivecka och nu stirrar jag trånande på gnuer och bufflar på Animal Planet och önskar mig tillbaka.”

PJ Anders Linder, Spånga

”Hej!
Vi lovade lite feed-back från vår resa [till Botswana i slutet av januari] och vi är mycket nöjda. Allt har fungerat utmärkt. Vädret var bra, ej för varmt och endast lite regn. Det hade dock regnat en del veckan innan, så lite tur hade vi nog. Alla lodgerna hade mycket hög standard och bra mat. Beläggningen var knappt 50% och bra service. Mycket vänlig personal och kunniga guider. Vi fick se mycket djur och fågel. … vi är mycket nöjda. Tack för hjälpen.
Med vänlig hälsning”

Bo och Inger Axelsson, Stockholm

”Hej!
Vi vill bara skriva några rader och tala om att den här resan [till Kenya] är nog det bästa vi gjort av det här slaget. Arrangemanget fungerade perfekt och vad gäller områden för safaridelen hade du helt rätt. Att befinna sig i the conservancies är något annat än att vara i själva Masai Mara game reserve (även om det också var fantastiskt). Vi hade turen att se det mesta….Vi vill också tala om att personalen – guider, förare, lägerpersonal – på tent camps var fantastiska och att tälten var mycket bekväma.”

Anders Odeldahl, Älvsjö

“Hej Emil!
Nu har vi varit hemma 1 vecka efter vår Kenyaresa. Vi är mycket nöjda med resan. Samburu var annorlunda och mycket fint. Boendet vid floden var ju väldigt elegant. I Masai Mara fick vi se ”crossing”, vilket var ju spännande och roligt. Vi fick se leoparder 3 gånger, varav 1 gång gående uppför ett träd. (Fick med det på rörliga bilder)

Lamu var avkopplande och sig likt. Som sagt, vi var mycket nöjda med resan och vill tacka för denna spännande upplevelse.”

Ann-Christin och Peter Blidén

”Hej!
Jag vill tacka för en utomordentligt väl planerad resa till Kenya 5-18 januari. Allt, från Fairview Hotel till the Carnivore Restaurant har fungerat fantastiskt väl och jag är jättenöjd. Det fanns många höjdpunkter, men Porini Camp var ju spännande… Än en gång, stort tack för omsorg om detaljerna. Jag vet vilka jag skall tipsa om Mitt Afrika.”

Gunn Johansson, Stockholm

”Tack än en gång för denna fantastiska resa till Kenya! Har nog fortfarande inte landat riktigt…..men jag känner heller inte att det brådskar…”

Isabella Delin, Uppsala

”Tältcampen var fantastisk, med både superbra service och så nära till djuren runt omkring!”

Emilie Eriksson, Uppsala

”Mötet med naturen i de oexploaterade delarna av Östafrikanska gravsänkesystemet över- träffar det mesta. Det måste upplevas!”

Ian Koehl, Uppsala

”Lägren var osannolikt bra i sin kombination av vildmark och bekvämlighet. Du, Emil, har otroligt omfattande kunskaper om natur och djurliv på plats, liksom om historiska, kulturella och politiska förhållanden.”

Johan Hakelius, Stockholm

”Fantastisk safari, enormt spännande och mycket bra service!”

Per Selstam, VD, Svenska Nyhetsbyrån

”Vill bara skriva och tacka för en underbar resa! Bättre sätt att fira min 50-årsdag är svårt att tänka sig. Nya tältcampen i Masai Mara låg mycket bra och fungerade utmärkt! Otroligt kunnig och trevlig guider. God service och vällagad mat. Första dagen kom ett skyfall, så det blev lite kladdigt. Men det torkade snabbt upp. Annars var vädret behagligt, ganska svalt.

Vi såg flera lejon, både i Masai Mara och i Amboseli. På min födelsedag överraskades vi av 50 elefanter som paraderade precis utanför campen. Det var storslaget!

Vi såg tre geparder på jakt i Masai Mara och leopard på nära håll. I Amboseli såg vi som väntat mest elefanter, men också flodhästar och afrikanska bufflar. Vi hade en jättefin picnic-frukost, samt en härlig solnedgång med god dryck.”

Ingela Bendrot Näsby Park med sina döttrar 12 och 15 år gamla, besökte Kenya

Om studieresor…

– Betydelsen av mikrofinans, ny teknik och kvinnors rättigheter för utvecklingen i dessa länder lyftes fram på ett mycket intressant sätt

Emilie Eriksson, Uppsala

– Vår Kenyaresa gav intryck. Inte minst tack vare bredden i arrangemanget, från studiebesök till vildmarksäventyr.

Ian Koehl, Uppsala

– Vi lärde oss mycket om utvecklingens villkor i Afrika, om mikrofinans och även om ny teknik och vad den betyder i denna region.

Per Selstam, Uppsala