Mitt Afrika

Tanzania

DETTA ÄR ett vidsträckt land med många olika naturtyper och stora, nästan helt orörda områden. I söder finns fantastiska gröna högländer och Mahale med schimpanser.

I NORR ligger de världsberömda, vida savannerna, som samlar miljoner betande djur på vandring, i takt med regnen. I öster ligger kryddön Zanzibar. Landet är fattigt men fredligt, turism är en viktig del av landets ekonomi.

SOM alternativ finns de vilda och sköna nationalparkerna Ruaha och Katavi i söder.

Safari & Zanzibar

TOPPSAFARAI i Serengeti och Lake Manyara sex dagar, kombinerat med sju dagar på fantastiska Zanzibar, varav en i den historiska stenstaden. Detta är en av våra mest populära resor.

NI UTGÅR från Arusha i norr och far i egen safaribil och guide till de fantastiska parkerna Manyara, Ngorongoro och Serengeti i norr. Ni bor i fina, naturnära tältcamper. Helpension och alla avgifter under safari ingår.

SEDAN flyger ni till Zanzibar för sol och bad på Reef & Beach Hotel b & b. Res när ni vill, lägg till eller dra ifrån dagar.

PRIS från 38 900 kr per person i delat dubbelrum. Exkl internationellt flyg, drycker, vissa skatter, dricks.

Stora Serengeti

NI UTGÅR från staden Arusha i norr där ni bor första natten. Ni reser sedan i safaribil mot Tarangire, Lake Manyara och vidare till Ngorongoro och Serengeti. Ni har egen guide och bor på fina tältcamper.

UNDER januari till mars finns de stora hjordarna med gnuer och zebror i dessa områden. Från Serengeti flyger ni tillbaka till Arusha.

NI FINNER HÄR något av det ursprungliga Afrika, där människan tog sina första steg på savannen.

PRIS från 19 900 kr pp exkl internationellt flyg, drycker, dricks, vissa lokala skatter.

Mikumi och Ruaha

NI FLYGER till Mikumi nationalpark för tre nätter och vidare för fyra nätter i Ruaha. I Mikumi gör ni också en dagsutflykt till Udzungwabergen.

RUAHA är en park vid floden med samma namn, livlinan för djuren i området. Här finner du buffel, elefant, kudu och stora kattdjur i en mångfald som är svår att överträffa. Bäst tid är juli till oktober.

PRIS 44 900 kr exkl internationellt flyg, per person i delat rum under bästa säsong (juli till oktober, jul och nyår) Inkl helpension på safari, parkavgifter, en natt i Dar, transfers.

FÖRLÄNG med tre nätter på tropiska korallön Lazy Lagoon vid Tanzanias kust. Pris 6 200 kr.

Ruaha & Utengule

Stor safari i Ruaha, som avslutas med ett par dagar på kaffefarmen Utengule i de gröna bergen i söder. Pris från 49 000 kr.

Ruaha, Katavi & Mahale

En vildmarksresa till parkerna Ruaha och Katavi i söder. Därefter besöker ni schimpanser i Mahales skogar vid Tanganyikasjön. Pris från 89 900 kr.

Mufindi & Ruaha

Mufindi i bergen med fiske, kanot, ridning, vandringsleder och vacker natur. Sedan fantastisk safari i vilda Ruaha nationalpark. Från 34 900 kr.