Mitt Afrika

Tanzania

DETTA ÄR ett vidsträckt land med många olika naturtyper och stora, nästan helt orörda områden. I söder finns fantastiska gröna högländer och Mahale med schimpanser.

I NORR ligger de världsberömda, vida savannerna, som samlar miljoner betande djur på vandring, i takt med regnen. I öster ligger kryddön Zanzibar. Landet är fattigt men fredligt, turism är en viktig del av landets ekonomi.

SOM alternativ finns de vilda och sköna nationalparkerna Ruaha och Katavi i söder. Se fler resor här nedan, eller kontakta oss för en skräddarsydd safari.

Safari & Zanzibar

TOPPSAFARAI i Serengeti och Ngorongoro kombinerat med sex dagar på fantastiska Zanzibar. Detta är en av våra mest populära resor.

NI UTGÅR från Arusha i norr och far i egen safaribil till de fantastiska parkerna Manyara, Ngorongoro och Serengeti i norr. Helpension och alla avgifter under safari.

SEDAN flyger ni till Zanzibar för sol och bad på trendiga Z Hotell (motsv) b & b. Res när ni vill, lägg till eller dra ifrån dagar.

PRIS från 39 900 kr per person i delat dubbelrum. Exkl internationellt flyg, drycker, dricks.

Stora Serengeti

NI UTGÅR från staden Arusha i norr där ni bor första natten. Ni reser sedan i safaribil mot Lake Manyara och vidare till Ngorongoro och Serengeti. Ni har egen guide och bor på fina camper.

UNDER januari till mars finns de stora hjordarna med gnuer och zebror i dessa områden. Från Serengeti flyger ni tillbaka till Arusha.

NI FINNER HÄR något av det ursprungliga Afrika, där människan tog sina första steg på savannen.

PRIS från 30 900 kr pp exkl internationellt flyg.

Mikumi och Ruaha

NI FLYGER till Mikumi nationalpark för tre nätter och vidare för fyra nätter i Ruaha. I Mikumi gör ni också en dagsutflykt till Udzungwabergen.

RUAHA är en park vid floden med samma namn, livlinan för djuren i området. Här finner du buffel, elefant, kudu och stora kattdjur i en mångfald som är svår att överträffa. Bäst tid är juli till oktober.

PRIS 34 900 kr exkl internationellt flyg, per person i delat rum. Inkl helpension på safari, parkavgifter, en natt i Dar, transfers.

FÖRLÄNG med tre nätter på tropiska korallön Lazy Lagoon vid Tanzanias kust. Pris 6 200 kr.

Ruaha & Utengule

Stor safari i Mikumi och Ruaha, som avslutas med ett par dagar på kaffefarmen Utengule i de gröna bergen i söder. Pris från 49 000 kr.

Ruaha, Katavi & Mahale

En vildmarksresa till parkerna Ruaha och Katavi i söder. Därefter besöker ni schimpanser i Mahales skogar vid Tanganyikasjön. Pris från 71 900 kr.

Selous, Mufindi & Ruaha

Selous med stor safari, Mufindi i bergen med fiske, kanot, ridning, vandringsleder och vacker natur. Sedan vilda Ruaha. Pris 41 900 kr.