Mitt Afrika

Botswana

DET djurrika Okavangodeltat är kanske Botswanas mest berömda storhet. Landet domineras av den vidsträckta Kalahariöknen.

VIKTIGT för Botswanas ekonomi är diamanter, lantbruk och turism. Safari här är på absolut toppnivå!

VI ERBJUDER olika alternativ: fasta camper eller mobil safari. Det innebär allt från exklusiva lodger till prisvärd camping – se nedan. Kombineras gärna med Vicoriafallen.

Campingsafari i Botswana

SAFARI i eget bo är en fantastisk naturupplevelse till lägre pris. Starten är i Johannesburg och slutpunkten Livingstone. Ni reser med guide och kock i minibuss och safarijeep.

NI BOR i tvåmannatält som ni sätter upp själva och sover på bekväma madrasser. Man behöver ta med egen sovsäck och kudde. Ni bor på förbokade campingställen inne i reservaten. 

NI HJÄLPER till med viss matlagning och disk i ett roterande schema. Fasta avgångsdatum.

PRIS 22 900 kr pp exkl internationellt flyg oavsett säsong!

Gröna Kalahari & Okavango

NI BESÖKER den vackra men ödsliga Kalahariöknen när djuren samlas där på sin årliga vandring. Det sker efter regnen, när öknen blommar. Lejonen i Kalahari har ofta svart man.

NI UTGÅR från staden Maun och flyger till Kalahari. Ni tillbringar fyra dagar i området i två olika camper. Sedan flyger ni till Okavango för tre dagar med enormt djurliv. 7 nätter på safari.

PRIS 46 900 kr exkl internationellt flyg (2023), per person i delat rum. Gäller november – mars, då Kalahari är som bäst. Inkl det mesta. 

Botswanas vilda värld

HÄR BÖRJAR ni med safariflyg till Moremi, en mycket djurtät del av Okavango. Ni bor i trevliga 3+ camper.

NI FORTSÄTTER sedan i safaribil till Savutikanalen med dess rika djurvärld för två dagar och lika länge vid Chobefloden. Ni avslutar med en dag vid Victoriafallen. 

PRIS 36 500 kr exkl internationellt flyg, per person i delat rum oavsett säsong! Avresa från Maun fasta datum, max 8 personer. Bäst safari juli-oktober.

Victoriafallen & Botswanas bästa

DENNA UTSÖKTA safari för er djupt in i det djurtäta Okavangodeltat. Ni bor i naturnära camper & lodger. Ni förflyttar er med safariflyg.

NI BÖRJAR med Victoriafallen i Zambia och floderna Chobe och Kwando. Sedan far ni till Kwara mitt inne i Okavangodeltat och avrundar med två dagar i Kalahari. Resan avslutas i Maun. 10 nätters safari.

PRIS 68 900 kr pp grön säsong (15 nov 2021 – 31 mars 2022) exkl internationellt flyg. 

Camper i Botswana

DET FINNS många fina lodger och camper i Botswana, som nästan alla ligger mitt ute i naturen. Du kan ofta sitta vid ditt tält eller vid loungen och se ut över betande djur eller när de kommer för att dricka vid ett vattenhål.

NATTENS LJUD är ett av de sinnesintryck som betyder mest under en safari. På de fasta camper vi använder bor man oftast i tält med sängar och anslutande badrum. 

HÄR VISAR vi bilder från ett litet urval av camper. Kontakta oss om du har några särskilda önskemål.