Mitt Afrika

Namibia

DETTA ÄR landet med de stora, öppna vidderna. Res till öknar, uråldrig natur, kust, hav och historiska platser. Upptäckaren mm Karl Johan Andersson (1827-1867) verkade här och bidrog till att en koloni svenskar, huvudsakligen från Vänersborg, etablerade sig i landet.

STADEN Swakopmund vid kusten har en intressant arkitektur och historia.

DET KANSKE bästa sättet att se Namibia är att köra i egen hyrbil via våra förbokade rutter på landets välfungerande vägnät.

NI KAN också resa med guide genom landet.

Det bästa av Namibia

EN RESA i egen hyrbil till öken och kust med utmärkt safari i Etosha. Se Namiböknen, staden Swakopmund vid Atlanten, “skelettkusten”, sjölejonkolonier, världsberömda Etosha National Park och Waterberg Plateau. Se rutt på karta!

BÄST TID att resa är juli till oktober men bra året runt.

Stora Namibia

RESAN med egen hyrbil utgår från Windhoek och tar er söderut till ökensand och hav, sedan norrut till egen safari i Etosha. Ni besöker Kalahari i öster, sanddyner vid Sossusvlei, Swakopmund vid kusten, Erongos vildmark och Omararu med svensk historia. Se resrutt på karta!

NI AVSLUTAR med två dygn vid Africat foundation i Okonjima. Där kan ni spåra de stora katterna och göra gamedrive i det privata reservatet.

BÄST FRÅN juli till oktober, men bra året runt.