Mitt Afrika

CHOBE, OKAVANGO, 11 DAGAR – DAGSPROGRAM

IMG_3402_Okavango_586
Dag 1 – flyg från Sverige
Under dagen flyg från Sverige via någon av storflygplatserna i Europa och vidare mot Johannesburg, Sydafrika.

Dag 2 – Chobe
Ni anländer till Johannesburgs internationella flygplats tidig morgon, och tar därefter flyg mot Livingstone Airport, Zambia (intill gränsen mot Botswana) där ni möts av vår representant. Ni färdas med bil till Chobe Game Lodge i Botswana, som blir ert hem i två nätter. Här kan ni åka på game drives i öppen safarijeep eller båtfärder på Chobe river, en biflod till Zambesi.

Dag 3 – Chobe
Morgonen och eftermiddagen ägnas åt gamedrive eller båtfärd för att se Chobes spektakulära djurliv. Parken är känd för sina vildhun- dar, lejon, leoparder och stora elefanthjordar. Fågellivet vid floden är mycket rikt med bland annat afrikansk fiskörn, en släkting till vår havsörn. Däremellan kan ni koppla av vid lodgen som har många olika faciliteter, bland annat swimmingpool och ett spa med mas- sage. Övernattning i Chobe Game Lodge.

Dag 4 – Savuti
Efter tidig safari och frukost fortsätter ni till Kasane flygplats och er privata charter till Savuti. Det är en kanal som varit torr i många år, men som för några år sedan åter fylldes med vatten. Djurlivet är enastående, och Savuti Safari Lodge ligger invid kanalen på en plats där många elefanter vistas.

Dag 5 – Savuti
Ni har en hel dag på er att utforska landskapet utmed Savutikanalen, och chansen är god att se leopard, lejon och till och med vildhund. Fågellivet är enormt.

Dag 6 – Moremi
Efter en tidig gamedrive och frukost flyger ni till östra Okavango och Moremi Game Reserve. Det är en vacker park med omfattande vattenvägar. Djurlivet inkluderar buffel, elefant, letjeantilop, de stora katterna och vildhund. Safari i detta område hör afrikas allra bästa vildmarksupplevelser. Övernattning i Camp Moremi.

Dag 7 – Moremi
Förmiddag och eftermiddag kan ni ägna åt att utforska mer av Moremis mångfald, inklusive Xakanaxa-lagunen och andra vattenvägar med ett mycket rikt fågelliv. Mitt på dagen kan ni koppla av vid tältet och glömma världen. Logi: Camp Moremi.

Dag 8 – Okavango
Efter en tidig game drive eller båtfärd och påföljande frukost, färdas ni i bil till Kasane Airport för flyg till Camp Okavango med 11 safaritält på träplattformar, som blir er nästa hållpunkt. Denna avskilda camp ligger på Nxaragha Island som omges av vatten året runt. Djur- och fågellivet är enastående. Ni kan se deltalandskapet med kanot eller vandra på olika öar med guide. Övernattning i Camp Okavango.

Dag 9 – Okavango
Fortsätt att utforska Okavango med kanot, se mer av fågel- och djurlivet, eller vandra med guide och spåra de stora däggdjuren. Det finns även möjlighet att flugfiska. Vila mitt på da- gen i tältcampen, safari style. Övernattning i Camp Okavango.

Dag 10 – Maun och flyg hem
Efter frukost tar ni avsked från Okavangos förtrollade värld och far till Livingstone för vidare flyg mot Johannesburg. Ni byter till kvällsflyg mot Europa – eller fortsätter ert äventyr med resan Västra Kap i Sydafrika.

Dag 11 – åter till Sverige
Via en storflygplats i Europa återvänder ni till Arlanda under förmiddagen eller mitt på dagen.

Intresserad? Kontakta MITT AFRIKA.

Vill ni förlänga denna safari med dagar går det bra, vänligen begär offert.

Till sidans början   Botswana   Resmål   Hem