Mitt Afrika

PORINI LION CAMP, MASAI MARA

Porini Lion Camp ligger mitt i vildmarken invid en liten flod i Masai Maras ekosystem. Den har 9 tält och ett mässtält för måltider och avkoppling. Här är djuren nära: på dagen betar bufflar och antiloper några hundra meter bort, och på nätterna kommer de in och betar av gräset inne i campen. Massajer vaktar för er säkerhet.

Hela Olare Orok naturvårdsområde ligger på 9 000 hektar massajmark, som ägs av ett antal olika familjer, och som hyrs av Porini Camps. Tillsammans med andra liknande privata natur- vårdsområden i närheten innebär detta att skyddet för Masai Maras ekosystem utökats väsentligt – utan några staket emellan.

Varje tält har separat badrum i anslutning till sovrumsdelen. Dusch erhålls genom att en säck på utsidan fylls med varmt vatten, och hissas upp. Det räcker till ca 5 min dusch. WC och handfat finns givetvis också. Avloppet samlas upp i en septitank som töms två gånger om året.

Till frukost kan kaffe, the, ägg gjorda på olika vis, bacon, flingor juice mm beställas. Till middag serveras vanligen först en varm soppa följt av huvudrätt och efterrätt. Här ingår husets vin, öl, gin & tonics samt alkoholfria drycker inklusive buteljerat vatten. Utanför mässtältet finns en eldplats där man kan sitta före middagen och inta förfriskningar.