Mitt Afrika

Lower Zambezi

NEDANFÖR Victoriafallen flyter den mäktiga floden litet lugnare genom landskapet. Vid den norra stranden ligger Lower Zambezi nationalpark med 4000 km2.

ELEFANTER betar vid stranden och simmar till öarna ute i floden. Flodhästar, krokodiler och en mångfald av fåglar hör till djurlivet här, liksom lejon och leopard.

HÄR FINNS ett antal lodger till olika prisnivåer. Ett mycket bra alternativ är Chongwe River Camp vid sammanflödet av de två floderna.

MED resan Zambia – två floder börjar ni med storviltsafari i South Luangwa och fortsätter med lugna dagar vid Chongwe River Camp.

Congwe River Camp

DET FINNS många fina lodger och camper i Zambia, men få mäter sig med Chongwe River Camp i naturskönt läge. Just i sammanflödet av Chongwefloden och Sambesi ligger campen, på ett stort privat reservat som gränsar till nationalparken.

CAMPEN HAR åtta dubbelrum (tält), ett separat familjetält med plats för fyra och en bröllopssvit (tält). 

RUNT OCH I campen vandrar gaseller, elefanter och någon fodhäst. Personal ser hela tiden till att er passage är säker.

AKTIVITETER här är gamedrives, walking safari, flodfärd i flatbottnad båt, kanotfärd eller fiske i Sambesifloden. Här finns den kraftfulla tigerfisken, som släpps tillbaka efter fångst, eller tilapia, som kan redas till din middag.